Доступність посилання

ТОП новини

Визнаний винним у шпигунстві на користь РФ німецький офіцер проведе 3,5 року за ґратами


Підсудний розповідав, що шкодує про свій вчинок і, озираючись назад, бачить це як помилку
Підсудний розповідав, що шкодує про свій вчинок і, озираючись назад, бачить це як помилку

Суд у німецькому місті Дюссельдорфі засудив колишнього офіцера бундесверу Томаса Гауптманна до 3,5 року позбавлення волі за звинуваченням у шпигунстві на користь Росії, пише Bild. Про такий термін просила прокуратура.

Про арешт офіцера, підозрюваного в шпигунстві на користь Росії, Федеральна прокуратура Німеччини повідомила в серпні 2023 року.

За версією слідства, підозрюваний, який працював в управлінні бундесверу з обладнання, інформаційних технологій та технічної підтримки в місті Кобленці, зберіг на своєму ноутбуці значну кількість файлів із «важливою для безпеки інформацією» та зробив шість фотографій навчальних документів німецьких військово-повітряних сил.

На суді сам він розповів, що тричі намагався звʼязатися з російським консульством, щоб отримати інформацію про можливу ядерну ескалацію в Україні та встигнути вивезти свою родину в безпечне місце. Вперше він приніс пакет із документами до консульства Росії в Бонні та попросив вийти на контакт із ним, але йому не відповіли. Після цього він ще двічі намагався звʼязатися з російським консульством електронною поштою.

Форум

XS
SM
MD
LG