Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Німеччини вирішить, чи можна продати регіональний аеропорт російському інвестору – Reuters


Приземлення пасажирського літака в німецькому аеропорту, фото ілюстративне
Приземлення пасажирського літака в німецькому аеропорту, фото ілюстративне

Кредитори аеропорту Франкфурт-Ган у Німеччині погодилися передати уряду рішення про те, чи може російський мільярдер, зазначений в американському списку олігархів 2018 року, купити аеропорт. Про це 7 лютого повідомляє агенція Reuters із посиланням на джерело, обізнане з процесом.

Адміністратор у справі про банкрутство аеропорту Франкфурт-Ган на заході Німеччини сказав, що інвестор і продавець вирішили подати договір купівлі-продажу до міністерства економіки, яке має повноваження блокувати угоди, якщо вони стосуються іноземних інвесторів.

Джерело, близьке до процесу, підтвердило повідомлення місцевих засобів інформації, що найкраща пропозиція надійшла від NR Holding, який належить російському мільярдеру Віктору Харитоніну. Йому вже належить гоночна траса Нюрбурґринґ.

У NR Holding ці повідомлення наразі не прокоментували.

Міністерство фінансів США у 2018 році включило Харитоніна до списку керівників російських державних компаній і так званих олігархів, наближених до президента Володимира Путіна. Перспектива інвестицій з його боку викликала занепокоєння деяких німецьких політиків.

Харитонін не потрапив під санкції Європейського союзу через вторгнення Москви в Україну.

Процедура банкрутства аеропорту Ган триває з жовтня 2021 року. З січня до листопада 2022 року він прийняв 1,23 мільйона пасажирів, це майже вдвічі менше, ніж 10 років тому.

XS
SM
MD
LG