Доступність посилання

ТОП новини

До захисту Порошенка долучився адвокат Новіков, який представляв полонених моряків


Новіков представлятиме інтереси Порошенка
Новіков представлятиме інтереси Порошенка

До захисту п’ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка долучився відомий російський адвокат Ілля Новіков. Про це 4 жовтня повідомили у «Європейській солідарності».

«Це рішення було прийняте після того, як стало відомо про намір Державного бюро розслідувань звернутися за правовою допомогою до країни-агресора, зокрема у кримінальному провадженні щодо проходження українських військових кораблів у Керченській протоці у листопаді 2018 року. Як відомо, це провадження було розпочато за заявою екс-заступника глави Адміністрації Януковича Андрія Портнова», – мовиться у повідомленні.

У «ЄС» вважають, що в цій ситуації залучення російського адвоката є абсолютно доцільним, окрім того, Новіков має дозвіл на адвокатську практику в Україні.

У пресслужбі партії нагадали, що Новіков представляв у російських судах українських політв’язнів, а нещодавно був адвокатом полонених моряків.

«Так само Ілля Новіков захищає і російських опозиціонерів, займає активну громадянську позицію – послідовно виступає проти політичних репресій Путіна», – зазначили у «Європейській солідарності».

У серпні Державне бюро розслідувань підтвердило Радіо Свобода, що працює над 12 провадженнями щодо ймовірних зловживань з боку попереднього керівництва держави, зокрема, п’ятого президента Петра Порошенка. Раніше директор бюро Роман Труба говорив про 11. Водночас, у Генпрокуратурі заявляли, що у всіх провадженнях Порошенко фігурує виключно як свідок.

13 вересня Порошенко приходив на допит у ДБР.

П’ятий президент заявив, що справи, в яких він фігурує, інспіровані колишнім першим заступником голови адміністрації президента-втікача Януковича Андрієм Портновим і є «яскравим підтвердженням того реваншу, який сьогодні, як ракова пухлина, намагається поширюватися Україною».

XS
SM
MD
LG