Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: через обстріли РФ Донеччини загинуло троє людей, ще двох – поранено


Місцева жителька йде вулицею біля зруйнованого російськими обстрілами будинку, Сіверськ, Донецька область, 6 листопада 2022 року. Фото ілюстративне
Місцева жителька йде вулицею біля зруйнованого російськими обстрілами будинку, Сіверськ, Донецька область, 6 листопада 2022 року. Фото ілюстративне

Унаслідок російський обстрілів Донеччини вдень 26 травня загинуло троє місцевих жителів, ще двох було поранено. Про це повідомляє обласна прокуратура.

Правоохоронці розповіли, що війська РФ обстріляли місто Сіверськ – на подвір’ї будинку загинула 86-річна жінка.

«Крім того, під приціл російської армії вкотре потрапило місто Часів Яр. Від отриманих травм, несумісних з життям, загинув чоловік 42 років, який перебував на вулиці. Дістала поранення спини 54-річна місцева жителька», – вказано у дописі.

Також, кажуть у прокуратурі, війська РФ завдали удару по місту Красногорівка – загинув містянин 46 років, а 66-річного чоловіка поранено.

24 травня у Сіверську на Донеччині від обстрілів російської армії загинули двоє чоловіків. Ще один чоловік загинув селі Зелене Поле внаслідок вибуху авіабомби, повідомляла Донецька обласна прокуратура.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні станом на початок квітня верифікувала дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації заявляють, що реальна кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

XS
SM
MD
LG