Доступність посилання

ТОП новини

Олімпійський комітет Азії підтримав послаблення санкцій проти спортсменів із Росії та Білорусі


ОСА пропонує дозволити російським і білоруським спортсменам, які «відповідають вимогам», брати участь у змаганнях в Азії, в тому числі в Азійських іграх
ОСА пропонує дозволити російським і білоруським спортсменам, які «відповідають вимогам», брати участь у змаганнях в Азії, в тому числі в Азійських іграх

Олімпійський комітет Азії (OCA) також висловився за послаблення санкцій проти російських і білоруських спортсменів. Про це організація повідомила в коментарі до заяви МОК під назвою «Солідарність із Україною, санкції проти Росії та Білорусі та статус спортсменів із цих країн» 26 січня.

«OCA вірить у об’єднуючу силу спорту та що всі спортсмени, незалежно від їхньої національності чи паспорту, який вони мають, повинні мати можливість брати участь у спортивних змаганнях. ОСА запропонував надати російським і білоруським спортсменам, які відповідають вимогам, можливість брати участь у змаганнях в Азії, в тому числі в Азійських іграх», – заявляє комітет.

Читайте також: Australian Open: чотирьох людей опитала поліція через російські прапори

При цьому OCA, за повідомленням, чекає на остаточне рішення, поки Міжнародний олімпійський комітет разом із міжнародними спортивними федераціями «вивчає шляхи повернення російських і білоруських спортсменів до змагань за дотримання суворих умов».

Напередодні Міжнародний олімпійський комітет закликав спортивні федерації допустити російських та білоруських спортсменів на змагання у нейтральному статусі.

XS
SM
MD
LG