Доступність посилання

ТОП новини

АРМА віддала в управління заарештовані підприємства одеського екс-регіонала


Готель на березі Чорного моря, який належить екс-регіоналу Леоніду Клімову, селище Грибівка, Одеська область
Готель на березі Чорного моря, який належить екс-регіоналу Леоніду Клімову, селище Грибівка, Одеська область

Заарештовані одеські активи бізнесмена Леоніда Клімова 18 вересня передали управляючій компанії ТОВ «Гагарін-сервіс», повідомив кореспондент Радіо Свобода.

Частину майна народного депутата заарештували, а потім передали у розпорядження, користування і володіння Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) ще 7 серпня 2018 року.

Представник агентства Андрій Потьомкін розповів Радіо Свобода, що компанія «Гагарін-сервіс» перемогла на відкритому конкурсі і буде управляти майном Клімова до закінчення судового процесу над політиком.

В управління передали перший корпус туристично-оздоровчого комплексу-готель «Круїз» (селище Грибівка), який належить «Туристично-виробничій фірмі «Чорне море», а також приміщення Центрального універмагу, складські приміщення на ринку «7 кілометр», офісні приміщення і паркінг майже на 700 машин поблизу ринку «Привоз», власником яких є ТОВ «Блек Сі Ріелті Груп».

Ухвали про арешт представники агентства розповсюдили на об’єктах ще 14 вересня і 18 вересня вони знайомили працівників та юристів заарештованих компаній із новим управляючим – директором «Гагарін-Сервіс» Юрієм Кулаковим.

В готельний комплекс після перемовин із юристом компанії «Чорне море», а також особами, що назвалися орендарями та представниками обслуговуючих компаній, довелося викликати поліцію. Орендарі відмовлялися визнати права АРМА та «Гагарін-Сервіс» на володіння і користування майном і наполягали на тому, що майно готелю належить не заарештованій компанії, а іншим юридичним особам. Подібну поведінку представник АРМА назвав чиненням спротиву діям законного власника.

Юрист «Чорного моря» та інші представники компаній, які співпрацюють із заарештованим підприємством, відмовилися від коментарів. Представник власника також не став коментувати конфлікт.

Кримінальна справа проти Клімова була відкрита ще в березні 2014 року – одеського бізнесмена підозрюють у привласненні і розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем (стаття 191 частина 5 Кримінального кодексу України).

«Згідно з ухвалою про арешт власнику і адміністрації заборонено володіти, користуватися та розпоряджатися майном. Ухвала суду була винесена Шевченківським районним судом міста Києва. Заборона розпорядження забороняє укладати будь які угоди із третіми особами, і ті угоди, які ви укладали раніше, не народжують жодних прав та обов’язків ні для національного агентства, ні для управління», – зазначив Потьомкін.

Обвинувачення вважає, що впродовж 2008–2014 років керівництво «Імексбанку», який контролював Клімов, отримали незаконно отримали рефінансування від Національного банку України на суму понад 3,4 мільярди гривень та організували передачу в заставу НБУ об’єктів нерухомого майна за завищеною оціночною вартістю.

Якщо суд виправдає Клімова, йому повернуть заарештовані активи, а якщо підтримає обвинувачення – майно буде конфісковано. На час кримінального провадження управляти активами буде підприємство за договором із АРМА.

XS
SM
MD
LG