Доступність посилання

ТОП новини

«Бояться навіть мертвих». В Одесі російські ракети поцілили в цвинтар


Під час обстрілу Одеси ракети потрапили в один із міських цвинтарів, зруйновано понад 1000 кв. м. території, повідомили у міській раді міста.

«Це теж «денацифікація»? Окупанти, мабуть, бояться навіть мертвих», – сказав мер Одеси Геннадій Труханов, якого цитує пресслужба міскради.

23 квітня російські військові завдали ракетного удару по Одесі, було влучання в об’єкти інфраструктури. У результаті обстрілу загинули 5 людей, ще 18 поранені.

За даними повітряного командування «Південь», українські військові знищили дві російські крилаті ракети, які були запущені літаками ТУ-95 з акваторії Каспійського моря. Також були знищені два БПЛА оперативно-тактичного рівня, які, ймовірно, здійснювали корекцію польоту крилатих ракет. У міськраді Одеси додали, що 2 ракети вразили два житлові будинки.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба наголосив, що єдиною метою російських ракетних ударів по Одесі є терор, Росію потрібно визнати державою-спонсором тероризму і поводитися з нею відповідним чином.

Напередодні в Росії заявили про нові плани під час другої фази «спецоперації в Україні» (так у Росії називають повномасштабне вторгнення). Російські військові заявили про намір встановити повний контроль над Донбасом та південною Україною задля забезпечення сухопутного коридору в анексований Крим, отримання виходу до Придністров’я.

Російське масштабне військове вторгнення в Україну триває від ранку 24 лютого.

XS
SM
MD
LG