Доступність посилання

ТОП новини

Офіс президента відзначить міжнародні компанії, які «швидко та повністю» вийшли з Росії – Єрмак


«Ті, хто ще сумнівається, повинні зробити правильний вибір», заявив голова Офісу президента
«Ті, хто ще сумнівається, повинні зробити правильний вибір», заявив голова Офісу президента

Офіс президента відзначатиме компанії, які вийшли з російського ринку одразу після початку повномасштабної агресії Росії проти України. Про це повідомила пресслужба адміністрації президента з посиланням на голову ОП Андрія Єрмака.

За його словами, такі корпорації отримуватимуть спеціальну нагороду «Відзнака миру».

«Вони заслуговують на повагу українців і людей всього світу. Адже байдужість і мовчання – це співучасть», – заявив голова ОП.

Крім того, Київ продовжує працювати над тим, щоб ті бренди, які не вийшли з Росії, зробили це.

Читайте також: Керівник Auchan заявив, що компанія не піде з Росії. Кулеба закликав її бойкотувати

«Наша мета – жодної копійки в бюджет країни-агресора. Вже доволі багато компаній підтримали Україну і йдуть з російського ринку. І я впевнений: ті, хто ще сумнівається, повинні зробити правильний вибір. Не можна підтримувати воєнні злочини», – йдеться в заяві Єрмака.

Станом на 27 березня від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну про обмеження або припинення роботи з Росією заявили понад 450 іноземних компаній, випливає з підрахунків Джеффрі Зонненфельда, засновника Інституту керівників вищої ланки Єльського університету та його дослідницької групи.

У телемарафоні 21 березня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що МЗС публічно називатиме компанії, які продовжують працювати в Росії.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG