Доступність посилання

ТОП новини

Україна розслідує понад пів тисячі воєнних злочинів Росії проти дітей – Офіс генпрокурора


За офіційними даними ювенальних прокурорів, від збройної агресії Росії проти України загинули щонайменше 243 дитини
За офіційними даними ювенальних прокурорів, від збройної агресії Росії проти України загинули щонайменше 243 дитини

Україна розслідує 551 воєнний злочин проти дітей, пов’язаний зі збройною агресією Росії, повідомив 1 червня Офіс генпрокурора.

«Про підозру у скоєнні злочинів проти дітей вже повідомлено 11 військовослужбовцям РФ, зокрема щодо сексуального насильства над неповнолітньою», – зауважили в ОГПУ.

Окрім того, як зазначає Офіс генпрокурора, наразі також зареєстровано 491 кримінальне провадження за фактами збройного нападу Росії на українські установи і заклади для дітей.

За офіційними даними ювенальних прокурорів, від збройної агресії Росії проти України на даний час загинули 243 дитини, 446 – поранені, 145 – вважаються зниклими безвісти. При цьому в ООН заявляють про встановлення загибелі щонайменше 264 дітей.

Найбільше дітей, згідно зі статистикою української прокуратури, постраждало в Донецькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Запорізькій та Чернігівській областях.

Через постійні бомбардування та обстріли, за даними ОГПУ, пошкоджено 1937 закладів освіти (181 з яких зруйновано повністю).

XS
SM
MD
LG