Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода отримало нагороду за висвітлення повномасштабного вторгнення Росії


Редакція Радіо Свобода стала переможцем конкурсу Online Journalism Awards 2022 у категорії Breaking News, Large Newsroom.

Цю нагороду журналісти Радіо Свобода отримали за висвітлення початку повномасштабного вторгнення Росії.

«Мені дуже приємно вітати Українську службу, Білоруську службу, Current Time, а також усі команди, які зробили внесок у сміливе та всебічне висвітлення Радіо Свобода перших годин війни в Україні. Саме швидка та інноваційна командна робота, яка є надзвичайно важливою для нашої аудиторії, особливо в Україні, вперше в історії Радіо Свобода була відзначена Online Journalism Award в категорії «перші у висвітленні гарячих новин великою редакцією», – заявила віцепрезидент та головний редактор Радіо Свобода Дейзі Сінделар.

За її словами, ця нагорода є свідченням професіоналізму та відданості кореспондентів Радіо Свобода.

«Нагорода OJA стала ще більш особливою у зв'язку зі звільненням одного з наших ув’язнених білоруських колег, Олега Груздзіловича, після дев’яти місяців несправедливого ув’язнення. Сподіваємось незабаром побачити подібний результат для Ігоря Лосика, Олексія Кузнечика та Владислава Єсипенка», – додала Дейзі Сінделар.

«Ми присвячуємо цю нагороду нашій колезі Вірі Гирич, яка заплатила найвищу ціну за свою відданість поширенню правди про агресію Путіна проти України»,– заявив президент Радіо Свобода Джеймі Флай.

Як повідомляється на сайті Online Journalism Awards, перші години війни Росії проти України в лютому 2022 року стали історичним моментом для Радіо Свобода – медіа змогло донести на багатьох платформах термінові новини про війну мільйонам людей в Україні, Росії, Білорусі, Молдові та в інших країнах світу.

Кореспонденти були в різних куточках України та на передовій. З великим особистим ризиком вони вели прямі трансляції, живі блоги усіма мовами регіону, зокрема і англійською.

Ключовим чинником успіху екстрених новин Радіо Свобода були українські, російські та білоруські журналісти, які змогли зробити свій внесок у знання місцевості, щоб прояснити нюанси та контекст в історичний момент.

Online Journalism Awards (OJA) – головна світова нагорода, якою відзначають майстерність та інновації в цифровій журналістиці з 2000 року.

XS
SM
MD
LG