Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби бойовики 7 разів відкривали вогонь на Донбасі, поранено військового ЗСУ – штаб ООС


З початку поточної доби зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню
З початку поточної доби зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню

Минулої доби підтримувані Росією бойовики сім разів відкривали вогонь на Донбасі, зазнав поранень військовослужбовець Збройних сил України, повідомив штаб операції Об’єднаних сил.

«Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, бойовики відкривали вогонь біля Мар’їнки, Невельського, Пісків, Широкина та Водяного.

Бойовики угруповань «ДНР» та «ЛНР» на своїх ресурсах про обстріли не повідомляють.

«Станом на 7 годину ранку поточної доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Поблизу Пісків окупанти вели вогонь з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає», – йдеться в повідомленні.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й далі, попри численні порушення її російськими гібридними силами.

За даними ЗСУ, за 2021 рік, станом на 21 грудня, в ході бойової обстановки загинули 65 людей із особового складу Збройних сил України.

За даними Управління верховного комісара ООН із прав людини, станом на липень 2021 року загальна кількість загиблих внаслідок бойових дій на Донбасі становила понад 13 тисяч людей.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG