Доступність посилання

ТОП новини

Влада Пакистану наказала залишити країну представникам 18 іноземних організацій


Національний прапор Пакистану
Національний прапор Пакистану

Влада Пакистану наказала представникам благодійній організації ActionAid та 17 інших міжнародних структур завершити роботу та виїхати з країни, заявила 4 жовтня південноафриканська ActionAid.

Благодійна організація, яка приділяє увагу освіті, подоланню бідності та правам людини, вказала, що отримала повідомлення з міністерства внутрішніх справ Пакистану після того, як програла апеляцію на ухвалену торік постанову про припинення діяльності.

Керівник ActionAid у Пакистані Абдул Халід повідомив агентству Reuters, що Ісламабад відхилив апеляції 17 інших міжнародних організацій, їхніх представників також висилатимуть.

«Рішення Пакистану про припинення діяльності ActionAid та інших міжнародних неурядових організацій є ескалацію нещодавніх нападів на громадянське суспільство, науковців та журналістів. Найближчими жертвами стануть тисячі звичайних пакистанських сімей, які ActionAid підтримує в захисті їхніх прав та розбудові кращого життя», – ідеться в заяві організації.

Пакистанська влада ще торік наказала завершити діяльність та виїхати з країни представникам 27 організацій, більшість із яких працювали над питаннями прав людини. В одному з наказів про закриття йшлося, що така організація реалізує «антидержавну програму».

XS
SM
MD
LG