Доступність посилання

ТОП новини

Парубій заявив, що передав регламентному комітету подання ГПУ на трьох депутатів


Парубій: ми маємо підтримати подання Генеральної прокуратури щодо депутатів своїми голосами
Парубій: ми маємо підтримати подання Генеральної прокуратури щодо депутатів своїми голосами

Голова Верховної Ради Андрій Парубій передав регламентному комітету парламенту подання Генеральної прокуратури України на трьох народних депутатів – Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва та Дмитра Колєснікова (усі представляють фракцію партії «Опозиційний блок»).

«До Верховної Ради України надійшли подання від генерального прокурора України про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва і Дмитра Колєснікова. Я невідкладно передаю документи на розгляд комітету з питань регламенту. Я переконаний, що ми маємо підтримати подання Генеральної прокуратури своїми голосами», – сказав Парубій.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повторно вніс подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Вілкула, Дунаєва та Колєснікова 18 вересня.

Вілкула звинувачують у незаконних розпорядженнях про зміну цільового призначення земельних ділянок протягом 2011-2012 років, коли він був головою Дніпропетровської ОДА, Колєснікова – у зловживанні службовим становищем під час перебування на посаді голови Агентства держмайна України, а Дунаєва – у декларуванні недостовірної інформації.

XS
SM
MD
LG