Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор просить Верховну Раду зняти недоторканність з Вілкула, Дунаєва і Колєснікова


Юрій Луценко в сесійній залі Верховної Ради
Юрій Луценко в сесійній залі Верховної Ради

Генеральний прокурор Юрій Луценко повторно вносить до регламентного комітету Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності трьох народних депутатів – світлини відповідних документів оприлюднила речниця Луценка Лариса Сарган.

Згідно з поданнями, Луценко просить дозволу на притягнення до кримінальної віповідальності Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва і Дмитра Колєснікова (всі троє – члени «Опозиційного блоку).

Подання щодо Вілкула і Колєснікова ініціювали прокурори Дніпропетровської області. Притягнення до кримінальної відповідальності Сергія Дунаєва вимагає голова Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Регламентний комітет ВР має розглянути ці три подання, після цього вони мають бути винесені на голосування в зал парламенту разом із четвертим поданням на нардепа («Волі народу» Олександра – ред.) Пономарьова, яке вже було розглянуте в комітеті», – додала Сарган.

15 травня 2018 року Луценко підписав подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції «Опозиційний блок» Сергія Дунаєва, а 18 травня стало відомо про про його подання щодо депутата від «Волі народу» Олександра Пономарьова, звинувативши того у перешкоджанні роботі журналістів інтернет-видань «Цензор.нет» і «Каменярі-інфо».

25 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула і Дмитра Колєснікова. В «Опозиційному блоці» ці дії генпрокурора називають політично мотивованим переслідуванням депутатів.

У червні, перед початком парламентських канікул, Юрій Луценко обіцяв внести подання повторно наприкінці серпня, після повернення народних депутатів до роботи.

XS
SM
MD
LG