Доступність посилання

ТОП новини

Голова ОАСК Павло Вовк заявляє про готовність прийти на допит до НАБУ


Вовк: я як законослухняний громадянин готовий прийти на допис у порядку, передбаченому Кримінально-процесуальним кодексом
Вовк: я як законослухняний громадянин готовий прийти на допис у порядку, передбаченому Кримінально-процесуальним кодексом

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявляє про готовність прийти на допит до Національного антикорупційного бюро України.

«Я як законослухняний громадянин готовий прийти на допис у порядку, передбаченому Кримінально-процесуальним кодексом. Однак з незрозумілих причин я так і не дочекався від цих бравих борців незрозуміло з чим простої процесуальної дії – щоб мені вручили повідомлення про підозру в установленому законом порядку», – написав Вовк у Facebook.

11 серпня Національне антикорупційне бюро України повідомило про оголошення в розшук сімох осіб, підозрюваних у спробі захоплення державної влади. Серед них голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк, його заступник Володимир Келеберда, троє суддів цього ж суду і двоє колишніх членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

У відповідь Вовк заявив про тиск на суд і стверджував, що йому ніхто не вручав ані повісток, ані підозр.

17 липня стало відомо про обшуки в Окружному адміністративному суді Києва, після чого детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику і ще п’ятьом суддям. Повідомлялося, що повідомлення про підозру отримав і голова Державної судової адміністрації.

За повідомленням НАБУ, всього у справі фігурують 12 людей, які, за даними слідства, «діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі».

XS
SM
MD
LG