Доступність посилання

ТОП новини

Пенс заявив, що Туреччина погодилася припинити операцію у Сирії


Пенс зустрівся з Ердоганом
Пенс зустрівся з Ердоганом

Віцепрезидент США Майк Пенс заявив, що Туреччина погодилася припинити військову операцію на півночі Сирії. Про це він заявив після зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Переговори тривали чотири години, повідомляє агентство Reuters.

За словами Пенса, Туреччина погодилася на п’ятиденне припинення вогню на північному сході Сирії, щоб дозволити курдським силам відступити з «зони безпеки протягом 120 годин».

«Зона безпеки» у даному випадку – це територія вздовж сирійсько-турецького кордону на 32 кілометри углиб Сирії.

Наземний наступ Туреччини на північ Сирії розпочався 9 жовтня. Йому передували авіанальоти артилерійський обстріл території, яку утримують сили сирійських курдів.​

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що наступ має на меті створити «зону безпеки», а його ціль – «курдські бойовики» і члени угруповання «Ісламська держава» на півночі Сирії. Анкара вважає курдських бійців «терористами».​

Згідно з позицією Туреччини, у такій зоні змогли б знайти притулок до двох мільйонів сирійських біженців з тих 3,6 мільйонів, які мешкають у цій країні.

Перед цим сили США почали виведення військ із районів, розташованих уздовж сирійського кордону з Туреччиною, через кілька годин після того, як Вашингтон оголосив, що буде триматися осторонь планованої турецької операції проти курдських сил в північно-східній Сирії.

XS
SM
MD
LG