Доступність посилання

ТОП новини

Кожному переселенцю в Україні виплатять по 2000 грн – Шмигаль


На кожну дитину, яка під час війни вимушено переїхала у більш безпечні регіони, виплатять також по 3 тисячі гривень
На кожну дитину, яка під час війни вимушено переїхала у більш безпечні регіони, виплатять також по 3 тисячі гривень

Усім переселенцям в Україні, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії, держава виплатить мінімальну грошову щомісячну допомогу у 2 тисячі гривень, повідомив прем’єр Денис Шмигаль.

Окрім того, за його словами, на кожну дитину, яка під час війни вимушено переїхала у більш безпечні регіони, виплатять по 3 тисячі гривень.

«Просто, через «Дію», на картку в банку. Без зайвих паперів. Без бюрократії. Всім, хто переїхав з районів активних бойових дій», – зазначив він.

За словами прем’єра, ці виплати здійснюватимуться у рамках програми допомоги українцям, яку анонсував президент Володимир Зеленський.

Станом на 11 березня, за даними ООН, з початку російського вторгнення 24 лютого з України виїхали понад 2,5 мільйони людей, а ще два мільйони – стали внутрішньо переміщеними особами через війну.

Масштабна війна Росії проти України триває 26-й день. Росія називає це «спеціальною військовою операцією з демілітаризації та денацифікації України».

Російські війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури, руйнуючи аеродроми, військові частини, нафтобази, заправки, церкви, школи та лікарні. Обстріли житлових районів ведуться з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Колони бронетехніки російської армії намагаються оточити Київ та кілька обласних центрів неподалік російського кордону.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG