Доступність посилання

ТОП новини

Перейменування станції метро «Дорогожичі» залежатиме від результату голосування жителів Києва – КМДА


З ініціативою перейменувати на «Бабин Яр» станцію київського метро «Дорогожичі» напередодні виступив Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр»
З ініціативою перейменувати на «Бабин Яр» станцію київського метро «Дорогожичі» напередодні виступив Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр»

Питання про можливе перейменування станції метро «Дорогожичі» в Києві винесуть на електронне голосування жителів міста, повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

«Столична влада отримала пропозицію перейменувати станцію Сирецько-Печерської лінії метрополітену «Дорогожичі» на станцію «Бабин Яр»… Як зазначають ініціатори, такий крок стане даниною пам’яті й поваги до героїзму усіх жертв Бабиного Яру, а також усіх постраждалих від цієї страшної трагедії», – йдеться в повідомленні.

У КМДА додали, що питання про перейменування станції метро внесене до порядку денного наступного засідання Комісії з питань найменувань, дата якого ще не визначена.

«Перейменування вулиць або об’єктів інфраструктури затверджуються рішенням Київради. Проте, чи розглядатимуть депутати Київради таку ініціативу, залежить від мешканців міста… Якщо Комісія (з питань найменувань) ухвалить позитивне рішення щодо перейменування, на офіційному порталі Києва розпочнеться електронне голосування, яке триватиме два місяці. Під час цього етапу всі мешканці міста зможуть проголосувати «за» чи «проти» такої ініціативи, або надати свою пропозицію», – повідомили в міській владі.

За результатами голосування, Комісія з питань найменування повторно розгляне ініціативу і, в залежності від результатів обговорення, або рекомендуватиме київському міському голові виносити питання на сесію Київради, або ні.

З ініціативою перейменувати на «Бабин Яр» станцію київського метро «Дорогожичі» напередодні виступив Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр».

У центрі розповіли, що передали відповідне звернення меру Києва Віталію Кличку. Там обіцяють, що всі витрати, пов’язані із процесом перейменування, покриє благодійний фонд.

«Без пам’яті немає майбутнього» – в Києві згадали Бабин Яр (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

«Така ініціатива пов’язана із тим, що станція метро «Дорогожичі» розташована безпосередньо на історичній території урочища Бабин Яр – місця пам’яті, де у 1941-1943 роках відбулася одна з найбільших трагедій Голокосту. Саме тут здійснювалися масові розстріли, в яких, за даними істориків, загинуло близько 100 тисяч людей різних національностей та віросповідань – євреїв, українців, ромів, радянських військовополонених, пацієнтів психіатричної лікарні», – заявили в центрі.

Крім того, на території урочища планують збудувати меморіальний центр. Таким чином, перейменування станції метро спростить навігацію у місті, переконані активісти.

Станція «Дорогожичі» відкрита у 2000 році.

XS
SM
MD
LG