Доступність посилання

ТОП новини

Президент Південної Кореї підтримав формулу миру та анонсував збільшення допомоги Україні


Президент України Володимир Зеленський і президент Південної Кореї Юн Сок Йоль (ліворуч). Київ, 15 липня 2023 року
Президент України Володимир Зеленський і президент Південної Кореї Юн Сок Йоль (ліворуч). Київ, 15 липня 2023 року

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль сподівається, що рівень підтримки України з боку його держави зросте – про це він заявив під час брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським за підсумками зустрічі 15 липня.

Юн Сук Йоль вказав на те, що це перший візит лідера його країни до України.

«Ми ознайомилися з формулою миру, яку нам надали, і вважаємо, що необхідно її виконати, особливо враховуючи, що Корея намагається виконувати роль посередника в мирних самітах та зустрічах країн, які відносяться до так званого Глобального Півдня», – сказав він.

Президент Кореї нагадав, що торік його країна надавала Україні військову амуніцію.

«Минулого року ми надавали і бронежилети, і шоломи, і іншу необхідну амуніцію. Сподіваємося, що цього року рівень нашої допомоги буде набагато більшим. Також ми будемо працювати в бік покращення ситуації з харчовою та енергетичною кризою, яка виникла в світі», – сказав Юн.

Читайте також: КНДР здійснила найтриваліший із запусків балістичної ракети

За його словами, торік корейський уряд виділив на допомогу Україні 100 мільйонів доларів, цього року ця цифра сягне 150 мільйонів.

Зеленський подякував корейському колезі за ініціативи з відбудови України, зокрема, об’єктів інфраструктури, в тому числі шкіл.

«Запросив Республіку Корея проявити лідерство у створенні в Україні реабілітаційних центрів. Звичайно, ми обговорили й економічну співпрацю – це й енергетика, залізниця і транспорт загалом, створення виробництв в Україні, локалізація, також макрофінансова сфера. У кожному з цих напрямів нам точно є що робити спільно», – заявив він.

Раніше президент України повідомив, що під час зустрічі з Юном сторони обговорювали повернення депортованих українців, втілення формули миру, співпрацю в сферах продовольства та енергетики.

XS
SM
MD
LG