Доступність посилання

ТОП новини

Поліція повторно викликає на допит двох народних депутатів у справі про вбивство «Сармата»


Віталія Олешка вбили в Бердянську Запорізької області вдень 31 липня 2018 року на території готелю, що належить його родині
Віталія Олешка вбили в Бердянську Запорізької області вдень 31 липня 2018 року на території готелю, що належить його родині

Головне слідче управління Національної поліції України заявляє, що повторно викликає народних депутатів Олександра Пономарьова (депутатська група «Воля народу») і Сергія Валентирова (фракція БПП) на допит у рамках розслідування справи про замовників вбивства активіста з Бердянська і колишнього бійця батальйону «Донбас» Віталія «Сармата» Олешка.

У поліції заявили, що депутатів викликали на допит як свідків у кримінальному провадженні на 20 і 22 липня, однак вони не прибули до ГСУ і не повідомили слідчому «про поважність причин».

«У зв’язку з цим ГСУ повторно викликає двох народних депутатів для проведення допиту 25 липня 2019 року»,– йдеться в повідомленні.

Олешка вбили в Бердянську Запорізької області вдень 31 липня 2018 року на території готелю, що належить його родині: невідомий зайшов на територію готелю і здійснив два постріли. За підозрою у вбивстві «Сармата» спочатку було затримано п’ятьох осіб –​ чотирьох з них біля Василівки Запорізької області.

У грудні 2018 року було затримано шостого підозрюваного в причетності до вбивства Олешка – бізнесмена з Дніпра Євгена Бродського – в аеропорту Харкова при спробі перетнути кордон. За версією поліції, він може бути одним із замовників. Сам Бродський під час обрання йому запобіжного заходу у суді заявляв, що не був знайомий з Олешком.

Керівництво Національної поліції заявляло, що вбивство «Сармата» було замовним. Розглядається декілька версій вбивства.

У вересні 2018 року в Нацполіції відзвітували: «виконавець дав свідчення щодо замовника, його встановлено і шукають».

XS
SM
MD
LG