Доступність посилання

ТОП новини

Дніпро: потерпілий від побиття активіст і ветеран відмовився від претензій до нападника


У Дніпрі потерпілий від побиття учасник бойових дій на Донбасі й громадський активіст Олег Чистопольцев відмовився від претензій до нападника. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердив сам Олег Чистопольцев.

За його словами, він вже зустрічався з нападником, який перед тим дав показання в поліції. Після спілкування з ним потерпілий вирішив написати заяву до поліції про те, що не має претензій. Справу повинні закрити, повідомив Олег Чистопольцев.

За його словами, на його рішення вплинуло, зокрема те, що нападник визнав свою провину і вибачився.

«Ситуація була неординарна. Мені було справді важливо, що цей хлопець щось усвідомив. Мені здалось, що він щиро розкаявся. А фінансове питання було на останньому місці», – зауважив Олег Чистопольцев.

Сторони, зокрема, домовились, що чоловік, якого підозрюють в нападі, компенсує витрати на лікування потерпілого і тимчасову втрату ним працездатності, а також зробить соціальний внесок в розмірі 15 тисяч гривень на лікування учасників бойових дій на Донбасі у військовому шпиталі Дніпра.

Як повідомив Олег Чистопольцев, вся ця сума в середу вже була перерахована.

Раніше в Дніпрі «за посмішку» невідомі побили й зламали руку активісту, учаснику бойових дій на Донбасі Олегу Чистопольцеву. Інцидент стався минулого тижня, коли він переходив проїжджу частину в центрі Дніпра. За словами Чистопольцева, його гарний настрій і посмішка не сподобались чоловіку, який після словесної перепалки на нього напав.

За фактом інциденту в поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження). Справу розслідує Чечелівський райвідділ поліції.

XS
SM
MD
LG