Доступність посилання

ТОП новини

Поліція оновила дані щодо сутичок у Черкасах: 19 силовиків – у лікарні


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Національна поліція оновила дані щодо своїх постраждалих співробітників під час сутичок із праворадикалами у Черкасах. За їхніми даними, станом на 9 ранку 10 березня, до лікарень звернулося 22 поліцейських, які отримали травми, з них 19 госпіталізували.

Поліція почала кримінальне провадження за статтями «погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» та «хуліганство».

9 березня представники праворадикальної партії «Національний корпус» і її напіввоєнізованого крила «Національні дружини» влаштували акції з вимогами взяти під варту фігурантів звинувачень проекту «Бігус.інфо» в розкраданні в оборонній промисловості Олега Гладковського, якого називають наближеним до президента Петра Порошенка, і його сина Ігоря, а також арештувати їхні рахунки.

Відео бійки праворадикалів з поліцією під Адміністрацією президента
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00

Акції відбулися спершу в центрі Києва, потім біля будівлі адміністрації президента в Києві.

Під час сутичок учасників акції, яку проводила партія «Національний корпус», із правоохоронцями. Київ, 9 березня 2019 року
Під час сутичок учасників акції, яку проводила партія «Національний корпус», із правоохоронцями. Київ, 9 березня 2019 року

Пізніше цього ж дня у Черкасах після виступу мітингу Петра Порошенка представники «Національного корпусу» намагались заблокувати його кортеж. Почалася бійка. Активісти спробували прорватись на сцену, застосовуючи піротехніку, поліція застосувала силу.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Спостерігачі на виборах із «Нацдружин» готові «бити по пиці» порушників. ЦВК занепокоєна​

Тимошенко про долю Авакова у разі її перемоги: «це не дівчаток міняти»

XS
SM
MD
LG