Доступність посилання

ТОП новини

Нацполіція назвала оновлене число адмінпротоколів за порушення карантину


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Національна поліція України назвала оновлене на цей час число адміністративних протоколів, складених за порушення правил карантину.

Як оголосив, підбиваючи підсумки роботи правоохоронців, заступник голови НПУ на селекторній нараді, на цей час від початку карантинних заходів Нацполіція склала 613 адмінпротоколів за статтею КУпАП про порушення правил карантину людей.

Найбільше протоколів складено на працівників і керівників підприємств і установ, а також на перевізників і керівників підприємств, які надають послуги пасажирських перевезень.

Крім того, сказав Фацевич, розпочато вже 7 кримінальних проваджень за статтею ККУ про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням.

Заступник голови Нацполіції повідомив, що поліцейські оперативно реагують на всі повідомлення, пов’язані із порушенням карантину. Зокрема, сказав він, під час моніторингу соціальних мереж поліція виявляє багато фактів, коли громадяни конфліктують із кондукторами чи водіями транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів. «Ми звертаємося до водіїв і кондукторів із проханням негайно повідомляти про такі факти, щоб ми могли оперативно відреагувати», – додав він.

Поліцейські закликають громадян ставитися із розумінням до таких заходів, не піддавати небезпеці себе й своїх близьких і без необхідності не покидати домівку, наголосили в управлінні комунікації НПУ.

Покаранням за статтею КУпАП про порушення правил карантину людей може бути штраф на суму від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17000 до 34000 гривень. На цей час відомо принаймні про один випадок уже накладеного адміністративного штрафу за порушення правил карантину на суму 17000 гривень у Києві.

Кількість підтверджених випадків захворювання COVID-19 в Україні почала швидко зростати: станом на 22-у годину їх уже 39. На 20-у годину таких випадків було 29, увечері 19 березня – 21. Із них три людини померли, одна вже видужала. Через розповсюдження вірусу надзвичайну ситуацію оголосили вже в шести регіонах України: місті Києві, а також Дніпропетровській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Житомирській і Київській областях.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 266 115 випадків коронавірусного захворювання, з них 11 268 від нього померли, 87 370 уже видужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG