Доступність посилання

ТОП новини

Поліція за добу зареєструвала 26 повідомлень, пов’язаних із виборами


У відомстві уточнили, що всього з початку передвиборної кампанії на території держави зареєстровано 652 повідомлення щодо подій, пов’язаних з виборами
У відомстві уточнили, що всього з початку передвиборної кампанії на території держави зареєстровано 652 повідомлення щодо подій, пов’язаних з виборами

За добу, 4 лютого, на території України зареєстровано 26 повідомлень, пов’язаних із майбутніми виборами президента, повідомляє Національна поліція.

У відомстві уточнили, що всього з початку передвиборної кампанії на території держави зареєстровано 652 повідомлення щодо подій, пов’язаних з виборами.

Читайте також: #ВибориБезБрехні: Незалежні українські ЗМІ запустили спільний проект для перевірки заяв кандидатів у президенти

«За 12 фактами серед зареєстрованих повідомлень відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Серед них – сім фактів кваліфіковано за статтею 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) і два – за статтею 160 КК України (підкуп виборця, учасника референдуму)», – йдеться в повідомленні.

Ще по одному кримінальному провадженню відкрили за статтями «порушення порядку фінансування виборчої компанії кандидата, політичної партії (блоку)» і «перевищення влади або службових повноважень». У поліції додали, що склали 145 адміністративних протоколів.

2019-й – рік виборів в Україні, навесні відбудуться президентські, а восени – парламентські.

Кампанія з президентських виборів стартувала 31 грудня. До 9 лютого Центральна виборча комісія має оголосити остаточний список кандидатів у президенти. Всього документи для реєстрації кандидатом до ЦВК подали 89 людей.

XS
SM
MD
LG