Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Меркель повторили вимогу до Росії звільнити українських моряків


Канцлер Німеччини Анґела Меркель (п) та президент України Петро Порошенко, Берлін, 12 квітня 2019 року
Канцлер Німеччини Анґела Меркель (п) та президент України Петро Порошенко, Берлін, 12 квітня 2019 року

Канцлер Німеччини Анґела Меркель та президент України Петро Порошенко повторили вимогу до Росії звільнити захоплених у листопаді 2018 року українських моряків і гарантувати безпеку судноплавства в Керченській протоці. Про це за результатами переговорів у Берліні 12 квітня заявили лідери обох держав.

«Я ще раз вимагаю звільнення цих моряків, а також вільного проходження українських кораблів через Керченську протоку. Маріуполь – це важливе місто для України, має бути доступ», – сказала Меркель.

«Сьогодні ми з пані Меркель скоординували можливості тиску на Росію з метою якнайскорішого звільнення 24 моряків. Ми вимагаємо негайного звільнення українських захисників. РФ згідно Женевської конвенції не має юрисдикції над нашими військовими, які мають статус військовополонених», – відзначив Порошенко.

Країни Євросоюзу, Канада і США засудили інспекційний режим, запроваджений Росією в Керченській протоці, а також перешкоди для судноплавства, спричинені будівництвом мосту через цю протоку.

25 листопада біля берегів анексованого Криму російські прикордонники обстріляли і захопили три українських військових кораблі й 24 членів їхніх екіпажів.

Дії Росії засудили США і країни Заходу.

Українських моряків залишили під арештом – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

XS
SM
MD
LG