Доступність посилання

ТОП новини

Портнов заявляє, що суд задовольнив його позов до держави Україна на 7 мільйонів гривень


Перший заступник голови Адміністрації президента України Віктора Януковича Андрій Портнов під час брифінгу в Києві, 25 січня 2014 року
Перший заступник голови Адміністрації президента України Віктора Януковича Андрій Портнов під час брифінгу в Києві, 25 січня 2014 року

Печерський районний суд Києва задовольнив позов колишнього заступника глави адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Портнова про захист честі і гідності і постановив стягнути на його користь з державного бюджету близько 7 мільйонів гривень – таку інформацію оприлюднив сам Портнов 2 серпня.

«Сьогодні суд задовольнив мій позов про стягнення збитків, яких заподіяли мені чиновники ГПУ, МЗС і посольства України в Канаді за ініціювання канадських санкцій і фальсифікацію кримінальних справ. Сума збитку – близько 300 тисяч доларів США», – написав Портнов на своїй сторінці в мережі Facebook.

Портнов заявив, що не вимагатиме «жодної копійки» з бюджету, а має намір дочекатися, коли «казначейство стягне гроші з заступника генпрокурора Стрижевської, чиновників МЗС і посла України в Канаді Шевченка».

За словами Портнова, 5 серпня він направить відповідний лист до державного казначейства «з пропозицією про координацію юридичної роботи і зобов’язанням не стягувати кошти з державного бюджету».

Міністерство закордонних справ, посол України в Канаді Андрій Шевченко та заступниця генерального прокурора Анжела Стрижевська ці заяви наразі не коментували. Рішення суду ще не оприлюднене.

У лютому 2019 року Портнов подав позови проти Міністерства закордонних справ України, Генеральної прокуратури, посольства України в Канаді та посла України в Канаді Андрія Шевченка за збереження санкцій проти нього в Канаді.

XS
SM
MD
LG