Доступність посилання

ТОП новини

Просуватимемо «гамбурзькі» санкції, якщо Росія не виконає рішення Трибуналу ООН – український посол


Андрій Мельник назвав рішення суду ООН таким, що «має без перебільшення історичний характер»
Андрій Мельник назвав рішення суду ООН таким, що «має без перебільшення історичний характер»

Рішення Міжнародного трибуналу з морського права 25 травня, згідно з яким Росія повинна негайно звільнити захоплених біля берегів анексованого Криму українських військових і кораблі й дати їм можливість повернутися додому, є додатковим міжнародним козирем у боротьбі України за звільнення своїх громадян. Так посол України в Німеччині Андрій Мельник прокоментував рішення Морського трибуналу.

Читайте також: Рішення суду ООН про негайне звільнення Росією українських військових моряків і кораблів: коментарі юристів

«Україна отримала переконливу дипломатичну перемогу і потужний додатковий міжнародно-правовий козир, щоб домогтися якнайшвидшого звільнення наших моряків», – сказав Мельник у коментарі агенції «Укрінформ».

Він назвав рішення суду ООН таким, що «має без перебільшення історичний характер».

Посол закликав Федеральний уряд Німеччини і особисто главу МЗС цієї країни Гайко Мааса вимагати від Кремля негайного виконання вердикту Міжнародного морського трибуналу.

Трибунал ООН зобов’язав Росію звільнити українських моряків – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

«Якщо ж Москва вирішить ігнорувати це рішення, то ми просуватимемо ідею запровадження нових – гамбурзьких – санкцій щодо Росії», – зазначив дипломат.

Раніше США закликали в терміновому порядку звільнити українських військових моряків і три судна, захоплених біля берегів Криму 25 листопада 2018 року.

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що у Трибуналу ООН немає юрисдикції розглядати справу про захоплення українських моряків.

XS
SM
MD
LG