Доступність посилання

ТОП новини

Біля посольства Ірану в Києві вшанували пам’ять загиблих в авіакатастрофі МАУ (фото)


17 лютого минає 40 днів з часу збиття українського літака поблизу Тегерана, загинули 176 людей
17 лютого минає 40 днів з часу збиття українського літака поблизу Тегерана, загинули 176 людей

Біля будівлі Посольства Ісламської республіки Іран в Україні у понеділок активісти поклали квіти та запалили свічки у пам’ять про загиблих в авіакатастрофі літака МАУ рейсу PS752, що був збитий поблизу Тегерана 8 січня.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, акцію вирішили приурочити до 40-ка днів з часу трагедії.

Учасники акції тримали квіти та аркуші з іменами загиблих, а також плакати з написами «40 днів жалю», «Українці та іранці проти брехливого іранського режиму», «Перестаньте обманювати та проявіть повагу до жертв».

Акція проходила мирно, інформації про якісь правопорушення немає.

Раніше сьогодні також на території аеропорту «Бориспіль» відбулося закладення скверу пам’яті жертвам авіакатастрофи.

Літак Boeing 737-800NG авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752 з Тегерану до Києва був збитий невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану вранці 8 січня. Загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажирів). Лише вранці 11 січня в Ірані після кількох днів заперечень офіційно визнали свою вину за збиття українського літака силами своєї протиповітряної оборони, яке назвали помилковим, і взяли на себе відповідальність.

Світова спільнота, зокрема й Україна, говорять про значні недоліки в розслідуванні збиття українського літака, яке веде Іран. Однією з найгучніших проблем є нездатність Ірану самостійно розшифрувати дані з пошкоджених бортових самописців літака і водночас його категорична відмова, висловлена після низки вагань, видати «чорні скриньки» для розшифрування в Україну чи в якусь іншу державу, які мають такі можливості.

XS
SM
MD
LG