Доступність посилання

ТОП новини

Спецпредставниця США з відновлення України розповіла, чим буде займатися на посаді


Пенні Пріцкер (праворуч) разом із посолкою Сполучених Штатів Бріджит Брінк, 16 жовтня 2023 року
Пенні Пріцкер (праворуч) разом із посолкою Сполучених Штатів Бріджит Брінк, 16 жовтня 2023 року

Спеціальна представниця Сполучених Штатів з відбудови України Пенні Пріцкер прокоментувала пріоритети своєї роботи на посаді на зустрічі з журналістами, передає кореспондент Радіо Свобода.

«Я працюю з українським урядом, щоб підтримати відкриття експортних ринків, мобілізацію прямих іноземних інвестицій та прискорення економічного відновлення», – заявила вона.

Пріцкер додала, що також координує зусилля з формування пріоритетів донорів за допомогою Міжвідомчої платформи координації донорів в Україні.

«Під час цієї та майбутніх поїздок сюди я буду продовжувати налагоджувати стосунки між ключовими представниками інвестиційного сектору США, українським урядом і лідерами українського бізнесу», – сказала представниця Сполучених Штатів.

Читайте також: Представниця США з відновлення України розповіла про перші зустрічі в Києві

У ході першого візиту до України на своїй посаді Пенні Пріцкер провела зустрічі, зокрема, з представниками української влади, Американською торговельною палатою, Національним антикорупційним бюро, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, Президією Конгресу місцевих і регіональних влад.

Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер прибула з першим візитом до Києва раніше 16 жовтня.

Президент США Джо Байден 14 вересня оголосив про призначення Пенні Пріцкер на посаду спецпредставника з питань економічного відновлення України. Як заявили у Білому домі, працюючи в тісному контакті з українським урядом, союзниками, міжнародними фінансовими установами, Пріцкер керуватиме зусиллями США, щоб допомогти відновити українську економіку.

Форум

XS
SM
MD
LG