Доступність посилання

ТОП новини

Суд заарештував майно аеропорту Одеси у рамках розслідування – САП


Таке рішення ВАКС ухвалив на клопотання детективів Національного антикорупційного бюро, погоджене прокурором САП
Таке рішення ВАКС ухвалив на клопотання детективів Національного антикорупційного бюро, погоджене прокурором САП

Вищий антикорупційний суд заарештував майно міжнародного аеропорту «Одеса» в рамках кримінального провадження про його можливе розкрадання – про це заявила Спеціалізована антикорупційна прокуратура 16 жовтня.

За повідомленням, таке рішення ВАКС ухвалив на клопотання детективів Національного антикорупційного бюро, погоджене прокурором САП.

«Слідчий суддя ВАКС наклав арешт з позбавленням права на відчуження та розпорядження майном у кримінальному провадженні щодо незаконного заволодіння майновим комплексом стратегічного об’єкту – КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» та 2,5 мільярда гривень доходу від його діяльності», – повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: САП: ще одному бізнесмену призначили заставу в справі про заволодіння майном аеропорту «Одеса»

Йдеться про будівлю старого терміналу та 2 488 одиниць майна аеропорту, корпоративні права компанії «Одеса Аеропорт Девелопмент», а саме 75% прав на ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса», а також приміщення нового терміналу площею 26 700 квадратних метрів.

Наприкінці серпня НАБУ та САП повідомили, що правоохоронці розслідують факти заволодіння майном і доходами міжнародного аеропорту в Одесі.

За оцінкою правоохоронців, учасники схеми, серед них двоє одеських бізнесменів, заволоділи не тільки майном аеропорту на суму 118 мільйонів гривень, а й доходами від його діяльності з 2012 по 2022 рік у сумі понад 2,5 мільярда гривень.

Форум

XS
SM
MD
LG