Доступність посилання

ТОП новини

Представниця США з відновлення України розповіла про перші зустрічі в Києві


Пенні Пріцкер окремо прокоментувала свої перші зустрічі із представниками НАБУ та САП на цій посаді
Пенні Пріцкер окремо прокоментувала свої перші зустрічі із представниками НАБУ та САП на цій посаді

Спеціальна представниця Сполучених Штатів Пенні Пріцкер розповіла деталі про свій візит до Києва. Під час зустрічі з журналістами на заводі Coca Cola на Київщині вона сказала, що мала «дуже продуктивні зустрічі» з Американською торговельною палатою, Національним антикорупційним бюро, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, Президією Конгресу місцевих і регіональних влад. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Амбасадорка США в Україні Бріджит Брінк (зліва) та Пенні Пріцкер, спецпредставниця США з питань економічного відновлення України, під час пресконференції. 16 жовтня 2023 року
Амбасадорка США в Україні Бріджит Брінк (зліва) та Пенні Пріцкер, спецпредставниця США з питань економічного відновлення України, під час пресконференції. 16 жовтня 2023 року

«А ще ми зустрічалися з президентом Зеленським і його командою. І я хочу подякувати президенту за співпрацю з нашим посольством, щоб зробити ці поїздки можливими», – заявила вона.

Читайте також: Україна має «надзвичайний потенціал», компанії США хотіли б інвестувати, але потрібні реформи – Пріцкер

Представниця США окремо прокоментувала свої перші зустрічі із представниками НАБУ та САП на цій посаді. Вона звернула увагу на те, що обидві інстанції були засновані як частини незалежної антикорупційної структури:

«Українці хочуть мати прозору та процвітаючу економіку, інтегровану в Європу, і для цього їм потрібно зробити багато речей. Євросоюз визначив те, що необхідно для вашого просування, і частина нашої роботи – а ми з послом (США – ред.) тісно співпрацюємо – полягає в тому, щоб справді допомогти Україні продовжувати реформи та політики, які можуть дозволити нам залучати все більше і більше інвестицій в Україну».

Пріцкер додала, що перед від’їздом з України також чекає на зустрічі з представниками місцевого бізнесу.

«Звикайте бачити мене тут, тому що я повернуся», – пообіцяла вона.

Читайте також: Європейський інвестбанк виділив понад 30 мільйонів євро на муніципальну інфраструктуру України

Пріцкер анонсувала низку візитів до України наступного року. Вона повторила слова президента США Джо Байдена про готовність Вашингтону підтримувати народ України й надалі.

Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер прибула з першим візитом до Києва раніше 16 жовтня.

Президент США Джо Байден 14 вересня оголосив про призначення Пенні Пріцкер на посаду спецпредставника з питань економічного відновлення України. Як заявили у Білому домі, працюючи в тісному контакті з українським урядом, союзниками, міжнародними фінансовими установами, Пріцкер керуватиме зусиллями США, щоб допомогти відновити українську економіку.

Форум

XS
SM
MD
LG