Доступність посилання

ТОП новини

Пригожин: снарядів «ПВК Вагнера» не дали, ЗСУ «рвуть фланги» біля Бахмута


Засновник угруповання «Приватна військова компанія Вагнера» Євген Пригожин
Засновник угруповання «Приватна військова компанія Вагнера» Євген Пригожин

Засновник угруповання «Приватна військова компанія Вагнера» Євген Пригожин у час, коли в Москві відбувався парад до Дня перемоги, опублікував через свою пресслужбу відео, в якому заявив, що міністерство оборони Росії так і не надало його угрупованню обіцяних боєприпасів.

Пригожин стверджує, що Збройні сили України «рвуть фланги» на Бахмутському напрямку і найближчим часом розпочнуть контрнаступ. Пригожин також заявив, що «ПВК Вагнера» не піде з Бахмута ще кілька днів. «Пободаємося, а там розберемося», – сказав він.

Пригожин неодноразово публічно конфліктував із російським військовим відомством через постачання боєприпасів. 5 травня Пригожин опублікував відео на тлі трупів найманців, у якому з використанням обсценної лексики на адресу керівництва міністерства оборони РФ вимагав надати угрупованню боєприпаси.

Згодом він заявив, що «ПВК Вагнера» піде з Бахмута 10 травня.

Після цього російське міністерство оборони оголосило, що міністр Сергій Шойгу дав завдання «тримати на особливому контролі» питання постачання озброєнь до зони «спеціальної військової операції» (так у Росії офіційно називають війну проти України).

7 травня Пригожин заявляв, що «ПВК Вагнера» отримала бойове розпорядження, в якому військове відомство пообіцяло надати стільки озброєнь і боєприпасів, скільки потрібно для продовження бойових дій.

XS
SM
MD
LG