Доступність посилання

ТОП новини

Пригожин і його соратник Уткін – мертві – офіційно


МНС РФ заявило про смерть усіх осіб, що були на борту. «Росавіація» вказала серед пасажирів голову ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина
МНС РФ заявило про смерть усіх осіб, що були на борту. «Росавіація» вказала серед пасажирів голову ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина

Смерть сімох пасажирів і трьох членів екіпажу літака, що розбився у Тверській області РФ у середу, офіційно підтверджена.

Агенство повітряного транспорту РФ ввечері повідомило, що у списку пасажирів літака, який зазнав аварії, з-поміж інших, дійсно були голова ПВК «Вагнер» Євген Пригожин та його соратник Дмитро Уткін. Повідомлення, що хтось із тих, хто був на борту літака, вижив, «Росавіація» не залишила.

Раніше МНС РФ заявляло про смерть усіх осіб, що були на борту.

Також російське відомство написало, що літак Embraer-135 (EBM-135BJ) мав дозвіл на використання повітряного простору, згідно з виданим дозволом.

Офіційної заяви від Кремля чи Міноборони РФ, що Пригожин і Уткін загинули в катастрофі, немає, але Telegram-канал, пов’язаний з ПВК «Вагнер», оголосив його загиблим.

Ввечері 23 серпня стало відомо, що у Бологовському районі Тверської області РФ розбився літак бізнес-класу у власності Євгена Пригожина. Повідомлялося, що голова ПВК «Вагнер» був у списку пасажирів, втім факт його загибелі певний час офіційно не підтверджували. Повідомлялося, що літак летів із Москви і впав у населеній місцевості на шляху до Санкт-Петербурга.

Російські ЗМІ повідомили, що розглядаються різні версії аварії літака, включно з помилкою пілотування, технічними неполадками та зовнішнім впливом. Пов’язаний із ПВК «Вагнер» канал Grey Zone писав, що літак нібито «збили засобами ППО».

Президент США Джо Байден, коментуючи катастрофу літака Пригожина, сказав, що «у Росії мало що відбувається, за чим не стояв би Путін».

Військова компанія «Вагнер» Євгена Пригожина здійснила спробу збройного заколоту в Росії 24 червня через нібито намір Кремля розпустити угруповання. Зрештою Пригожин заявив про відмову від руху на Москву та заявив, що його підлеглі «йдуть у зворотному напрямку до польових таборів».

Після цього російська влада оголосила, що ПВК «Вагнер» поїде до Білорусі. За чисельними повідомленнями ЗМІ, для «вагнерівців» там розгорнули наметовий табір. Білоруська влада заявляла, що вони займатимуться навчанням військових Білорусі.

XS
SM
MD
LG