Доступність посилання

ТОП новини

Пресслужба Пригожина поширила першу його заяву після заколоту


Євген Пригожин заявив, що бійці угруповання «ПВК Вагнера» «не хотіли пролити російську кров» і «йшли «для демонстрації свого протесту, а не для повалення влади в країні». 
Євген Пригожин заявив, що бійці угруповання «ПВК Вагнера» «не хотіли пролити російську кров» і «йшли «для демонстрації свого протесту, а не для повалення влади в країні». 

Ватажок угруповання «ПВК Вагнера» Євген Пригожин оприлюднив першу аудіозаяву після заколоту.

«У результаті інтриг, непродуманих рішень цей підрозділ (ПВК «Вагнер» – ред.) мало припинити своє існування 1 липня…Ми почали свій марш через несправедливість», – сказав Пригожин в 11-хвилинному аудіозаписі, оприлюдненому його пресслужбою в телеграмі.

За його словами, за 200 км до Москви сили ПВК «Вагнер» вирішили через розвернутися через дві причини – «не хотіли пролити російську кров» і «йшли «для демонстрації свого протесту, а не для повалення влади в країні».

«Ми вирішили, що демонстрації того, що ми збираємося зробити достатньо», – сказав Пригожин.

Він не повідомив жодних подробиць щодо того, де він перебуває і які його плани на майбутнє.

Пресслужба Пригожина востаннє оприлюднювала звукове повідомлення свого роботодавця о 20:25 24 червня. Саме в цьому аудіо очільник угруповання сказав, що «ПВК Вагнера» розвертає колони і повертається в свої «польові табори».

Засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин увечері 23 червня звинуватив Міністерство оборони Росії у завдаванні ударів по тилових таборах його угруповання. За словами Пригожина, серед його підлеглих багато вбитих. Він зазначив, що «вагнерівці» «йдуть розбиратися, чому в країні твориться безлад».

Пригожин згодом заявляв, що ПВК «Вагнер» має намір блокувати Ростов-на-Дону та йти на Москву, якщо найманцям не видадуть міністра оборони Росії Сергія Шойгу та начальника генштабу російської армії Валерія Герасимова.

Міністерство оборони Росії назвало заяви Пригожина інформаційною провокацією, а Володимир Путін звинуватив його в заколоті.

Проте вже 24 червня Пригожин заявив про те, що його військові припиняють рух вперед та йдуть до польових таборів. Такої домовленості досягнули, як повідомлялося, Олександр Лукашенко та керівник приватної військової компанії «Вагнер» під час переговорів.

XS
SM
MD
LG