Доступність посилання

ТОП новини

У Росії підірвали автівку ексбойовика угруповання «ДНР» Захара Прилєпіна


Російський публіцист Захар Прилєпін із бойовиками угруповань «ДНР» та «ЛНР», ілюстративне фото
Російський публіцист Захар Прилєпін із бойовиками угруповань «ДНР» та «ЛНР», ілюстративне фото

У суботу, 6 травня, в Нижньому Новгороді підірвали автомобіль російського письменника-пропагандиста та колишнього бойовика угруповання «ДНР» Захара Прилєпіна, пишуть місцеві телеграм-канали.

Офіційного підтвердження про цю подію від російської влади наразі ще не надходило.

Як пише російський телеграм-канал BRIEF, водій машини загинув, а сам Прилєпін поранений. Йому надають медичну допомогу, на місці працюють екстрені служби.

Джерело видання Shot пише, що машина, в якій їхав Прилєпін, вибухнула о 10:40 в суботу, 6 травня.

«Водій Олександр загинув на місці. Сам Захар Прилєпін серйозно постраждав, у нього поранені ноги. В Audi Q7 вони їхали удвох. СВУ було закладено під капот. Авто після вибуху перекинуло. Утворилась вирва під машиною діаметром приблизно 1,5 метра та 0,7 метра глибиною. На місці чекають гелікоптер», – йдеться в повідомленні.

За даними джерел РБК, Захар Прилєпін повертався до Москви із окупованих Росією територій України.

«Сьогодні (6 травня – ред.) він перетнув пропускний пункт на прикордонній території. Імовірно, підозрювані супроводжували автомобіль Прилєпіна. Відомо, що по дорозі він зупинявся поїсти в Нижегородській області. Відразу після того, як він продовжив рух, стався вибух», - йдеться в повідомленні.

Захар Прилєпін – російський письменник, колишній бойовик контрольованого Росією угруповання «ДНР» і співголова партії «Справедлива Росія - Патріоти - За правду». В січні 2023 року він підписав контракт з Росгвардією і поїхав воювати в Україну.

20 серпня 2022 року в російському Підмосков’ї підірвався автомобіль Дар’ї Дугіної – дочки праворадикального філософа та ідеолога «російського світу» Олександра Дугіна. Як повідомляють російські медіа, Дугіна з батьком була на заході, після якого вони планували поїхати разом, проте зрештою опинилися в різних автомобілях.

2 квітня в Росії в центрі Санкт-Петербургу 2 квітня стався потужний вибух в одному із кафе. Під час вибуху загинув «воєнкор» та пропагандист Владлен Татарський, пишуть «РИА Новости» з посиланням на джерела. ТАРС із посиланням на екстрені служби заявляє про одного загиблого та 16 поранених під час вибуху.

XS
SM
MD
LG