Доступність посилання

ТОП новини

Справа «Привату»: ВАКС підтвердив внесення застави за Яценка


Наразі в пресслужби немає інформації про те, чи вийшов Яценко з-під варти
Наразі в пресслужби немає інформації про те, чи вийшов Яценко з-під варти

За колишнього посадовця «Приватбанку» Володимира Яценка внесли заставу, підтвердили Радіо Свобода в пресслужбі Вищого антикорупційного суду 25 лютого.

При цьому наразі в пресслужби немає інформації про те, чи вийшов Яценко з-під варти. За уточненням речниці, він повинен бути звільнений, щойно установа для утримання під вартою отримає інформацію про внесення застави.

«Вийшов він чи не вийшов – я цього не можу вам сказати, бо звідси не видно. А те, що за нього внесено заставу, то це так», – сказала представниця суду.

Читайте також: «Жорстка посадка» Яценка: чи покарають Коломойського за «Приватбанк», і хто поверне українцям гроші

Вона підтвердила, що щодо Яценка будуть застосовані обмежувальні заходи, але вони наразі невідомі.

«Звичайно, застосовуються такі заходи, але ще немає повного тексту ухвали, тому я не можу вам підказати, що саме суд йому обрав», – додала співробітниця ВАКС.

Напередодні Вищий антикорупційний суд заарештував колишнього посадовця «Приватбанку» Володимира Яценка до 22 квітня з можливістю звільнення під заставу в 52 мільйони 210 тисяч гривень.

22 лютого Національне антикорупційне бюро України повідомило, що колишній посадовець «Приватбанку» намагався залишити Україну: він нібито вилетів з Дніпра в напрямку австрійського Відня. Після втручання Державіаслужби літак сів в аеропорту «Бориспіль».

Колишньому заступнику голови правління «Приватбанку» повідомили підозру за статтею «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Де гроші з «Приватбанку»? Їх шукають у США (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:57 0:00

Уряд України 18 грудня 2016 року ухвалив рішення про націоналізацію «Приватбанку» і влив у його капітал понад 155 мільярдів гривень.

Ексвласники банку, його акціонери, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, вважають проведену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як «Приватбанк» і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.

Як заявили в НБУ, до націоналізації «Приватбанку» завдали збитків щонайменше на 5,5 мільярдів доларів.

Коломойський назвав «маячнею» опубліковані Національним банком України дані.

XS
SM
MD
LG