Доступність посилання

ТОП новини

Путін, Дуров, Дугін – Такер Карлсон продовжив серію інтервʼю з росіянами


Американський блогер Такепр Карлсон
Американський блогер Такепр Карлсон

Американський відеоблогер, колишній ведучий телеканалу Fox News Такер Карлсон уночі 30 квітня оприлюднив інтервʼю з прокремлівським громадським діячем Олександром Дугіним. Упродовж останніх трьох місяців це вже третє інтервʼю Карлсона з росіянами – в лютому на його ресурсах вийшла розмова з президентом РФ Володимиром Путіним, у середині квітня він оприлюднив спілкування із засновником сервісу Telegram Павлом. Дуровим.

Путін розповідав аудиторії Карлсона про те, якими бачить історичні підстави для здійсненого в 2022 році повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Дуров, причиною виїзду якого з Росії в 2014 році називають тиск ФСБ, стверджував, що спецслужби США нібито намагалися стежити за користувачами месенджера Telegram.

Дугін сказав Карлсону, що «після розвалу Радянського Союзу у світі не залишилося ніяких ідеологій, крім лібералізму», а сам лібералізм – це «звільнення індивіда від будь-якої колективної ідентичності».

«Раніше демократія означала правління більшості, а тепер йдеться про правління меншин. Це те, що відбувається зараз у західних країнах», – розповів американському блогеру російський ідеолог.

Раніше у квітні в Кремлі заявили, що не хотіли б ставати частиною дискусії з приводу створення в Російському державному гуманітарному університеті (РДГУ) Вищої політичної школи імені філософа Івана Ільїна, яку очолив Олександр Дугін.

Вища політична школа імені Івана Ільїна зʼявилася у РДГУ в липні 2023 року. Проти її створення виступили студенти університету, які у квітні 2024 року запустили петицію з вимогою перейменувати навчально-науковий центр.

Депутат Держдуми від КПРФ Володимир Ісаков зажадав, щоб міністерство освіти та прокуратура перевірили законність створення у РДГУ школи імені Івана Ільїна. Депутат зазначив, що погляди Івана Ільїна підпадають під статтю Кримінального кодексу «Реабілітація нацизму», оскільки філософ відкрито називав себе фашистом, привітав прихід Адольфа Гітлера до влади в Німеччині та схвалював політику Беніто Муссоліні в Італії.

Президент Росії Володимир Путін неодноразово цитував Івана Ільїна і називав його одним із найближчих йому філософів.

Форум

XS
SM
MD
LG