Доступність посилання

ТОП новини

Дипломати п’яти країн ЄС-сусідів Росії обговорять обмеження в’їзду для громадян РФ – Ландсбергіс


Габріелюс Ландсбергіс привітав визнання проблем сусідніх із Росією країн через громадян РФ, які приїздять на їхню територію
Габріелюс Ландсбергіс привітав визнання проблем сусідніх із Росією країн через громадян РФ, які приїздять на їхню територію

Литва вітає рішення Європейського Союзу зупинити дію спрощеного візового режиму з Росією, сказав міністр закордонних справ країни Габріелюс Ландсбергіс у коментарі Радіо Свобода.

«Литва втішена, я втішений, що проблеми прикордонних (до Росії – ред.) країн щодо російських громадян, які приїздять на нашу територію з шенгенськими візами, були визнані. Було визнано, що ми маємо можливість шукати національне або регіональне вирішення для питань нашої національної безпеки на кордонах», – прокоментував Ландсбергіс.

Він додав, що тепер країни-члени блоку, які межують із Росією, повинні почати роботу над пошуком такого рішення.

Читайте також: Бербок пообіцяла, що Німеччина не зніматиме санкції з Росії до кінця війни

«Тепер ми, п’ять країн – три держави Балтії, Польща та Фінляндія – повинні знайти регіональне рішення того, як ми підійдемо до питання національної безпеки щодо людей, які перетинають кордон із Росії з російськими паспортами та шенгенськими візами до наших країн або через наші країни далі до Європи», – додав голова литовського МЗС.

Планується, що зустріч представників п’яти держав відбудеться в найближчу п’ятницю.

Раніше 31 серпня Високий представник Євросоюзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель анонсував зупинку дії спрощеного візового режиму для громадян Росії. При цьому він зазначив, що сусідні з Росією країни можуть вдаватися до заходів на національному рівні, аби обмежити доступ до блоку через свої кордони, у відповідності до Кодексу Шенгенської зони ЄС.

XS
SM
MD
LG