Доступність посилання

ТОП новини

Речник Путіна заперечив, що Росія обмежила право на виїзд для придатних до військової служби


Речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков, архівне фото
Речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков, архівне фото

У Кремлі назвали «інформаційною диверсією» твердження військової розвідки України про те, що ФСБ обмежила з 9 січня виїзд за межі території РФ громадянам, придатним до військової служби.

«Це звичайна інформаційна качка. Інформаційна диверсія, скажімо так», – заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков 11 січня.

Раніше цього ж дня Головне управління розвідки Міноборони України заявило, що російська спецслужба розіслала всім прикордонним відомствам наказ про обмеження виїзду з країни для військовозобовʼязаних.

До цього військова розвідка України також стверджувала, що 15 січня в Росії оголосять нову хвилю мобілізації, в рамках якої до армії додатково призвуть півмільйона людей.

Формально в Росії мобілізація триває. Указ про її початок президент Володимир Путін видав наприкінці вересня 2022 року. Упродовж місяця – до кінця жовтня – до російського війська мобілізували, за даними влади, близько 300 тисяч осіб. Указ про завершення мобілізації виданий так і не був, тому українська влада та опозиційно налаштовані до режиму Путіна російські аналітики вказують, що друга хвиля мобілізації може розпочатися в будь-який момент.

XS
SM
MD
LG