Доступність посилання

ТОП новини

Понад 100 людей до санкційного списку криміналітету внесли не помилково, а з помилками – Данілов


За його словами, правоохоронці, які допустили помилки транслітерації, були покарані
За його словами, правоохоронці, які допустили помилки транслітерації, були покарані

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що помилки щодо внесення понад 100 людей до санкційного списку кримінальних авторитетів і «злодіїв у законі», про які він говорив раніше, стосуються написання прізвищ цих людей.

«Помилки в прізвищах були, вони вже всі виправлені», — сказав Данілов у коментарі hromadske 17 жовтня. За його словами, правоохоронці, які допустили помилки транслітерації, були покарані.

Водночас він додав, що серед більш ніж 650 осіб таки була одна, яка опинилась у переліку випадково, і санкції щодо неї вже зняли. Імені цієї людини секретар РНБО не назвав.

Раніше в Офісі президента заявили, що обставини помилок внесення 108 осіб до санкційного списку кримінальних авторитетів і «злодіїв у законі» встановлюють, зокрема, перевіряють, чи були такі дії навмисними.

«На даний момент у повному обсязі встановлюються конкретні обставини того, як допускалися порушення і чи були вони умисними. Ця перевірка ще не завершилася», – повідомив у коментарі DW 16 жовтня радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, наразі апарат РНБО проводить перевірку і згодом має поінформувати про її результати. Він додав, що при підготовці вказаних матеріалів порушення були допущені працівниками Міністерства внутрішніх справ, коли його очолював Арсен Аваков.

Cекретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання РНБО 15 жовтня повідомив, що в попередніх рішеннях з приводу «злодіїв у законі» «були свідомі чи несвідомі помилки щодо 108 осіб, які вже виправили».

За його словами, відповідальні за це особи у МВС понесли покарання. Йдеться про вісьмох людей, частину з яких звільнили з лав Міністерства внутрішніх справ, двох – понизили на посадах, сказав Данілов.

У травні цього року Рада національної безпеки та оборони України застосувала санкції стосовно «злодіїв у законі» і кримінальних авторитетів. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що РНБО запроваджує санкції щодо 557 «злодіїв у законі» та 11 кримінальних авторитетів.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG