Доступність посилання

ТОП новини

Росія встановила рекорд за кількістю смертей від COVID за місяць


Спалах стався на тлі низького рівня вакцинації і поганого дотримання обмежень щодо коронавірусу
Спалах стався на тлі низького рівня вакцинації і поганого дотримання обмежень щодо коронавірусу

У листопаді Росстат зафіксував найвищу кількість смертей від COVID-19 за місяць, повідомила Федеральна служба статистики 30 грудня.

Кількість смертей протягом місяця склала 87 527, що побило рекорд, встановлений у жовтні, і довело загальну кількість смертей від коронавірусу в період з квітня 2020 року по жовтень 2021 року майже до 626 тисяч.

За даними Росстату, 71 187 із 87 527 смертей були викликані безпосередньо підтвердженим COVID-19. Кількість смертей, ймовірно спричинених вірусом, але не підтверджених тестом, склала 8939.

У 1 477 випадках вірус значно загострив ускладнення інших захворювань, а у 5924 випадках люди мали позитивний результат на коронавірус, але померли від інших причин.

Спалах стався на тлі низького рівня вакцинації і поганого дотримання обмежень щодо коронавірусу. Незважаючи на те, що Росія схвалила вакцину проти COVID-19 вітчизняного виробництва – Sputnik V – на кілька місяців раніше, ніж більшість країн світу, лише 51 відсоток із майже 146-мільйонного населення Росії повністю вакциновані.

Останніми місяцями Росія зіткнулася з рекордною кількістю заражень і смертей у міру поширення штаму «дельта». За останні кілька тижнів ситуація покращилася, але зараз влада готується до нової хвилі зараження, викликаної варіантом «омікрон».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG