Доступність посилання

ТОП новини

«Спаси і прожени» – у Росії художник пише ікону шамана Габишева


Художник додав, що користувачі пропонують свої назви. Єрьоменку сподобався варіант «Дійди і прожени»
Художник додав, що користувачі пропонують свої назви. Єрьоменку сподобався варіант «Дійди і прожени»

У Росії художник із Новосибірська Костянтин Єрьоменко пише портрет шамана Олександра Габишева, який ішов до Москви з метою «прогнати Путіна». На портреті якутський шаман зображений в образі святого на іконі. Свою роботу художник опублікував 23 вересня, її робоча назва «Спаси і прожени», передає проєкт Радіо Свобода Сибір.Реалії.

За словами художника, він працює над портретом, який задумав до того, як Габишева затримали. Він додав, що користувачі пропонують свої назви. Єрьоменку сподобався варіант «Дійди і прожени».

Олександр Габишев у березні вирушив з Якутії до Москви для проведення «обряду вигнання Путіна». Його затримали 19 вересня на кордоні Бурятії й Іркутської області. Проти шамана порушили кримінальну справу про заклики до екстремізму. З нього взяли підписку про невиїзд.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не має відношення до затримання шамана.

У правозахисній організації Amnesty International Габишева назвали в’язнем сумління і зажадали його звільнення. Реакція влади виглядає абсурдною, а Габишев, як і інші громадяни, має право на вільне вираження своїх політичних поглядів і проведення релігійних обрядів, відзначили правозахисники.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Політична карикатура «Путін і Габишев» російського художника Сергія Йолкіна

Вигнання Путіна і якутський шаман. «Сказали, що бояться мене зайвий раз чіпати» – Габишев​

XS
SM
MD
LG