Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі відреагували на намір США запровадити нові санкції проти Росії


У Кремлі запровадження нових санкцій вважають незаконним
У Кремлі запровадження нових санкцій вважають незаконним

Росія вважатиме незаконними можливі нові санкції з боку США, заявив речник російського президента Дмитро Пєсков.

«Ми вважаємо рестрикції, запроваджені США проти Росії, незаконними і, відповідно, так само будемо ставитися до аналогічних кроків, якщо вони будуть», – цитує Пєскова російська державна агенція новин ТАСС.

Напередодні Державний департамент США оголосив, що розпочне консультації з Конгресом щодо нових санкцій проти Росії після того, як Москва не дотрималася тримісячного терміну виконання законодавства США 1991 року про запобігання використанню хімічної зброї.

Читайте також: США запровадять «пекельні санкції», і результати для Росії будуть дуже сумними – Ялі

За словами представника Держдепартаменту, впровадження другого етапу санкцій залежить від того, чи надасть Москва гарантії невикористання хімічної зброї.

Причиною нових санкцій є, як вважають у Вашингтоні, застосування на території Великої Британії хімічної зброї – нервово-паралітичної речовини «Новачок». Сполучені Штати та їхні союзники звинувачують російський уряд у причетності до нападу на колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля і його дочку Юлію в англійському місті Солсбері.

Москва рішуче заперечує причетність до отруєння, це посилило напругу у вже й до того непростих відносинах між Росією і Заходом. США та Євросоюз уже запровадили додаткові санкції щодо Москви, виславши, зокрема, значну кількість російських дипломатів. Росія вдалася до дзеркальних заходів щодо країн, які приєдналися до цієї кампанії.

XS
SM
MD
LG