Доступність посилання

ТОП новини

У Росії скасували ходи «Безсмертного полку» – організатори


Акція «Безсмертний полк» виникла в Росії 2012 року як громадська ініціатива. Згодом Кремль перебрав цю ідею для пропагандистської акції
Акція «Безсмертний полк» виникла в Росії 2012 року як громадська ініціатива. Згодом Кремль перебрав цю ідею для пропагандистської акції

У 2023 році ходи «Безсмертного полку» яка традиційно відбувається 9 травня, в Росії не буде. Про це повідомили її організатори, передає російська служба Радіо Свобода.

У пресслужбі руху розповіли, що вирішили «відійти від формату однієї вулиці та однієї площі» і запропонувати росіянам вшановувати пам’ять героїв «протягом усього дня».

Раніше від проведення парадів Перемоги відмовилися у Бєлгородській та Курській областях, а також в окупованому Криму. Зробили це з міркувань безпеки: регіони межують з Україною, де Росія розпочала війну. Традиційний парад на Червоній площі у Москві, як очікується, відбудеться.

Читайте також: Україна вже зараз може ізолювати Крим від Росії, вдаривши по Керченському мосту – Волкер

Акція «Безсмертний полк» виникла в Росії 2012 року як громадська ініціатива – пройти ходою з портретом свого реального родича, який загинув чи принаймні брав участь у Другій світовій війні. Кремль перебрав цю ідею для пропагандистської акції, яку проводять по всій Росії, а також прокремлівські активісти поза її межами – іноді під іншими назвами.

Через російське пропагандистське спрямування, а іноді й агресію акцію забороняють в інших країнах.

Після вторгнення Росії в Україну творці «Безсмертного полку», які виступили проти війни, попросили не пов’язувати їх із майбутніми ходами через зміну початкового змісту акції.

XS
SM
MD
LG