Доступність посилання

ТОП новини

Росія наразі незаконно ув’язнила 121 громадянина України за політичними мотивами – Денісова


Людмила Денісова також вказала на випадки переслідування родичів людей, які мешкають на підконтрольній уряду території України
Людмила Денісова також вказала на випадки переслідування родичів людей, які мешкають на підконтрольній уряду території України

Росія незаконно ув’язнила 121 громадянина України – про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила на зустрічі з верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Кайратом Абдрахмановим, повідомляє її пресслужба.

«На сьогодні в ув’язненні перебуває 121 громадянин України, яких Росія незаконно позбавила волі за політичними мотивами, з них 86 – кримські татари. Вони зазнають репресій через релігійні переконання, піддаються жорстокому поводженню та катуванню», – йдеться в повідомленні.

Денісова також вказала на випадки переслідування родичів людей, які мешкають на підконтрольній уряду території України.

«Сьогодні стало відомо про обшуки у матері українського добровольця і громадського активіста Станіслава Краснова в тимчасово окупованому Сімферополі. Їх було проведено з порушенням процесуальних прав, без залучення адвокатів. При цьому пошкоджено майно 74-річної жінки, а її саму безпідставно тримали упродовж декількох годин у так званому «слідчому управлінні ФСБ», – навела приклад вона.

Кримськотатарський ресурсний центр 31 серпня повідомив про 230 політв’язнів в окупованому Росією Криму, з них 162 – кримські татари.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG