Доступність посилання

ТОП новини

Вночі Росія випустила по Україні кілька груп дронів – Гуменюк


Голова Миколаївської області Віталій Кім припустив, що протягом ночі може бути встановлений «рекорд по збитих шахідах» (фото ілюстраційне)
Голова Миколаївської області Віталій Кім припустив, що протягом ночі може бути встановлений «рекорд по збитих шахідах» (фото ілюстраційне)

Голова Об’єднаного пресцентру сил оборони «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі нацонального телемарафону прокоментувала нічну атаку дронів на південь та центр України вночі проти 28 вересня.

«Оперативна ситуація досить напружена, оскільки ворог не припиняє атаки, не припиняє тиску і пошуку нових тактик дій, зокрема і з використанням масованих атак, як і цієї ночі в різних напрямках були спрямовані кілька груп ударних дронів», – сказала вона.

За словами речниці, система протиповітряної оборони працювала вздовж всього південного напрямку, в Одеській і Миколаївській областях.

Читайте також: США застосували санкції щодо мережі, яка сприяла виробництву «шахедів»

«І набагато вище, тобто ворог спрямовував ударні безпілотники в різних напрямках, в тому числі на центральні регіони України. Підсумки атаки ще підбиваються, тому що вона дійсно була масована, але робота ППО була досить результативою, понад 30 дронів було знищено», – зазначила Гуменюк.

Вона додала, що більш точні підсумки атаки оприлюднить Генеральний штаб.

Вночі повітряну тривогу оголошували в низці областей України. Голова Миколаївської області Віталій Кім припустив, що протягом ночі може бути встановлений «рекорд по збитих шахідах».

Форум

XS
SM
MD
LG