Доступність посилання

ТОП новини

Російські війська викрали трьох працівників Запорізької АЕС – «Енергоатом»


 «Енергоатом» розцінює викрадення співробітників як «спробу загарбників дестабілізувати роботу найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції»
«Енергоатом» розцінює викрадення співробітників як «спробу загарбників дестабілізувати роботу найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції»

Російські окупаційні війська викрали двох працівників Запорізької атомної електростанції напередодні і ще одного – два дні тому. Про це заявила національна енергетична компанія «Енергоатом» 19 липня.

«Вчора, 18 липня, російські військові вивезли у невідомому напрямку ще двох працівників станції. І знову з керівного персоналу. Цього разу – заступника начальника цеху дезактивації з експлуатації та поводження з радіоактивними відходами Сергія Пихтіна та майстра цеху дезактивації Олену Рябцеву», – йдеться в повідомленні.

Наразі місце перебування співробітників станції невідоме. За даними «Енергоатома», 17 липня викрали начальника служби охорони навколишнього середовища АЕС Ігоря Квашніна. Де він наразі і в якому стані, також невідомо.

Читайте також: Російські окупанти зайшли в радіаційну зону Запорізької АЕС – «Енергоатом»

Регулятор розцінює викрадення співробітників як «спробу загарбників дестабілізувати роботу найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції».

Атомна станція в Енергодарі окупована військами РФ з 4 березня.

2 травня очільник «Енергоатому» Петро Котін заявив, що за час повномасштабної війни Росії проти України підприємство уже зазнало збитків на 36 мільярдів гривень, а окупована ЗАЕС втратила за цей час 18 млрд гривень.

XS
SM
MD
LG