Доступність посилання

ТОП новини

Росія заборонила роботу в країні німецької медіакорпорації DW


Російська влада заборонила мовлення в країні німецької медіакорпорації Deutsche Welle, позбавила її кореспондентів акредитації та закрила корпункт у Москві. Це зроблено у відповідь на заборону мовлення у Німеччині державного російського телеканалу RT.

Дії проти медіакорпорації названо у повідомленні російського МЗС «першим етапом» відповіді на заборону мовлення. Влада визнає медіакорпорацію ЗМІ-іноземним агентом, ідеться в повідомленні. Москва складе список німецьких чиновників та працівників громадських структур, яким буде заборонено вʼїзд до Росії.

Німецький медіарегулятор заборонив мовлення RT у Німеччині 1 лютого. Російський державний канал не мав ліцензії на роботу. Німецьке законодавство забороняє мовити на території країни державним ЗМІ інших країн.

Російський канал намагався отримати ліцензію в Люксембурзі, але там її видати відмовилися, пославшись на те, що більшість співробітників німецькомовного RT працюють у Німеччині. Мовлення із Сербії за європейською ліцензією німецький регулятор заборонив.

Питання про заборону мовлення обговорювалося міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим з німецькою колегою Анналеною Бербок. Вона говорила, що німецька влада непричетна до рішення регулятора, а заборона мовлення обумовлена законодавством.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG