Доступність посилання

ТОП новини

У Росії після атаки дронів горить черговий НПЗ – цього разу в Сизрані


Нафтопереробний завод у російській Рязані, ілюстративне фото
Нафтопереробний завод у російській Рязані, ілюстративне фото

Ударні безпілотники зранку 16 березня атакували два підприємства в Самарській області, повідомляють російські телеграм-канали.

«Атака сталася о шостій ранку за місцевим часом. Перший дрон атакував територію нафтопереробного заводу в Сизрані. Там розпочалася пожежа. Наразі площа займання становить 500 квадратних метрів. На місці працюють оперативні служби. Одночасно кілька інших дронів атакували Новокуйбишевський НПЗ. Там також розпочалася пожежа, яка через пів години була загашена», – інформує Baza.

Державна інформагенція «РИА Новости» підтверджує атаку з посиланням на губернатора Самарської області Дмитра Азарова.

«У результаті на території Сизранського НПЗ сталося загоряння установки з переробки нафтопродуктів. Спроба атакувати НПЗ у Новокуйбишевську припинена», – повідомив чиновник.

У цих інцидентах ніхто не постраждав, відзначають російські ЗМІ.

Україна загалом не коментує атаки в Росії, але агентство Reuters, а також українські ЗМІ пізніше процитували невстановлене українське джерело, яке стверджує, що за ударами по нафтопереробних заводах «Роснефти» у Самарській області стоїть СБУ.

Упродовж останніх днів нафтопереробні заводи в Росії щодня зазнають атак ударних безпілотників. За деякі з них взяли на себе відповідальність українські військові.

Нафтопереробні потужності Росії скоротилися через численні удари українських безпілотних літальних апаратів по нафтопереробних заводах по всій Росії, заявила в своєму огляді 9 березня розвідка Великої Британії.

Форум

XS
SM
MD
LG