Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії: після пошкодження Керченського мосту проблеми з забезпеченням військ РФ загострилися


У британській розвідці зауважують, що російські сили, які діють на півдні України, ймовірно, збільшують потік матеріально-технічного постачання через Маріуполь
У британській розвідці зауважують, що російські сили, які діють на півдні України, ймовірно, збільшують потік матеріально-технічного постачання через Маріуполь

Проблеми з матеріально-технічним забезпеченням російських військ, ймовірно, загострилися після пошкодження Керченського мосту, повідомляє у твіттері Міноборони Британії з посиланням на дані своєї розвідки.

«Російські сили, які діють на півдні України, ймовірно, збільшують потік матеріально-технічного постачання через Маріуполь, намагаючись компенсувати зменшення пропускної здатності Керченського мосту. Оскільки російська присутність у Херсоні напружена, а маршрути постачання через Крим погіршені, наземна лінія через Запорізьку область стає все більш важливою для стійкості російської окупації», – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці додають, що місто Мелітополь є вузлом шляхів постачання та місцем основної присутності російської авіації.

Читайте також: «Склади боєприпасів облаштовують у школах». Мер Мелітополя – про ситуацію в окупованому місті

Вибух на Керченському мосту стався вранці 8 жовтня. За версією російських слідчих, на мосту стався підрив вантажного автомобіля, що спричинив обвал двох прольотів його автомобільної частини і сильну пожежу на залізничній. Офіційно повідомлялося про загибель трьох людей.

Ніхто офіційно не взяв на себе відповідальності за удар, але видання The New York Times повідомило з посиланням на неназваного високопосадовця, що українські спецслужби організували напад.

Читайте також: Що втратила Росія від вибуху на Керченському мосту?

Президент РФ Володимир Путін назвав вибух на Керченському мосту «терактом» і звинуватив у ньому українські спецслужби.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що звинувачення України в тероризмі та вибуху на Керченському мосту – це «надто цинічно навіть для Росії».

XS
SM
MD
LG